Kom til snigpremiere på filmen Daughter of Genghis

12.02.2024

Med chefredaktør hos Ekstra Bladet Knud Brix og fotojournalist Christian Als.

Synopsis:
‘Daughter of Genghis’ er et hovedspring ned i nationalismens inderste væsen. En syv år lang odyssé gennem Mongoliets underverden. Filmen følger den 33-årige kvindelige bandeleder Gerel Byamba.

Hun er leder af en ultranationalistisk gruppe udelukkende bestående af kvinder. Hendes mål er at rense sit land for korruption og kinesisk undertrykkelse og bringe nationen tilbage til den storhed, landet havde på Genghis Khans tid.

’Daughter of Genghis’, ELK film

’Daughter of Genghis’, ELK film

Gerel er bandeleder, hævner og glødende nationalist. Og hun er shaman og mor. Vi følger hendes konfliktfyldte liv som mor og bandeleder, hendes kamp mod prostitution, for ligestilling og et racerent Mongoliet. En kamp, der har en høj pris.

Gerel er alene med sønnen Temuulen, der er syv år gammel, da filmen begynder. Hun kæmper med rollen som enlig mor og svigter ofte sin søn på sin nationalistiske sags alter, selvom hun elsker ham højt.

Undervejs begynder Gerels bande at falde fra hinanden, og hun begynder selv at tvivle på sine voldelige metoder. Samtidig bærer Gerel på en dyster hemmelighed, som hun bliver nødt til at dele med sin søn.

Daughter of Genghis’ er en fortælling om et oprindeligt naturfolk der kæmper for deres nation omgivet af magtfulde imperier. Hvilke midler er du parat til at bruge? Vil du satse dit liv? Kan had retfærdiggøres?

Ideen til filmen ’Daughter of Genghis’ opstod, fordi Knud Brix og Christian Als ville undersøge den stigende højreekstremisme i Mongoliet. Kristoffer Juel Poulsen blev tilknyttet og filmen har i en årrække været en kollektiv proces, som blev lavet færdig af Christian Als og Kristoffer Juel Poulsen, da Knud Brix blev chefredaktør for Ekstra Bladet.

Efter filmvisningen taler vi med Knud Brix og Christian Als om hvad der ledte til interessen og mødet med Gerel. Hvad kan en film som denne i perspektiv at journalisters arbejde, hvordan vi portrætterer ekstrem højreekstremisme, og den almindelige forståelse af demokrati og nationalisme.

Medvirkende:
Christian Als har sammen med Kristoffer Poulsen instrueret Daughter of Genghis. Begge er erfarne og prisbelønnede fotojournalister. Dette er deres debut som instruktører af dokumentarfilm. Christian Als har arbejdet som reportagefotograf verden over for førende danske og internationale aviser med særligt fokus på krige og katastrofer, men har i stigende grad fokuseret på langsigtede projekter i udkanten af den globale mediedagsorden. Instruktør Kristoffer Juel Poulsens primære arbejde er nu inden for dokumentarfilm, og som historiefortæller er Kristoffers udgangspunkt altid en dyb interesse for at forstå andre mennesker og deres livsvalg.

Knud Brix er chefredaktør for Ekstra Bladet. Knud har arbejdet inden for snart alle områder af journalistik; krigsreportage, politisk journalistik, kreativ skrivning og som vært på den danske radiostation 24syv. Her var han ankermand på den daglige nyhedsudsendelse og havde et ugentligt litteraturprogram. Dernæst blev han vært på Genstart, den mest populære daglige podcast i Danmark 2020-2022. Knud har arbejdet på flere dokumentarfilm og har udgivet både poesi og bøger. Han er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og har desuden en master i Afrikastudier fra CPH-University.

Tid og sted:
Tirsdag den 12. marts, kl. 16:20 – 18:25 i Cinemateket i København.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1. Det er gratis men der reserveres kr. 100 på din konto til no-show-fee, som fastholdes ved udeblivelse og ved afbud efter den 6. marts 2024.

Der serveres en sandwich og en forfriskning i forbindelse med filmvisningen.

Onlinetilmelding her.

 

 

 

Arkiver