Krigsdækning med Google Maps

22.01.2024

Hør Morten Runges rørende interview

Danske medier er ofte afhængige af hjælp fra venskabsforeninger og andre NGO’er, der kan formidle kontakten, når journalisterne så hurtigt som muligt skal finde øjenvidner i fjerne konfliktområder.

Journalist Morten Runge / Foto: DR

Journalist Morten Runge / Foto: DR

Journalist Morten Runge fra P1 Morgen har fundet sin egen metode til at finde kilderne uden brug af mellemmænd. Han går ganske enkelt på nettet og bruger Google Maps.

Med denne metode har han dækket krigen i Ukraine ved at interviewe almindelige mennesker i landet ved at bruge Google Maps til at zoome ind på byer, finde telefonnumrene på de lokale frisørsaloner, blomsterbutikker og hoteller – og så interviewe dem, der tog telefonen.

”Det er helt vildt at gå ind i et DR-studie og bruge 45 minutter på at vade ind i en by via Google Maps og spørge de mennesker, der bor i byen, hvordan de oplever situationen,” siger Morten Runge.

Kom og hør nærmere om hans metode og hør de rørende og meget informative informationer, som teknikken giver på begge sider af landegrænsen i hhv. Rusland og Ukraine.

Profil: 
Morten Runge er født 1978 og har en bachelor i fransk og moderne kulturhistorie fra Københavns Universitet i 2001. Siden 2008 har han været journalist på DR blandt andet som tilrettelægger og vært på P1 Morgen.

Tid og sted:
Tirsdag den 19. marts 2024, kl. 17 – 19 hos Kosmopol.

Kreds 1 byder på en sandwich og en forfriskning i forbindelse med arrangementet.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis. Dog betales kr. 100 i no-show-fee ved afbud efter den 13. marts 2024.

Onlinetilmelding her.

 

 

Arkiver