CPH:DOX snigpremiere med besøg og journalist og instruktør, Miki Mistrati

3.03.2022

I forbindelse med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX dykker Kreds 1 ned i filmprogrammet og inviterer til snig-premiere på filmen Chokoladekrigen.

Chokoladekrigen
For 20 år siden underskrev verdens chokoladegiganter en aftale som skulle afskaffe ulovligt børnearbejde – en aftale der i dag stadig ikke er opfyldt.

Den amerikanske menneskerettighedsadvokat Terry Collingsworth har viet over to årtier til at bekæmpe giganterne og deres hær af advokater. Som en enmandshær vil Collingsworth have Nestlé og Cargill dømt, for hvad der ligner en systematiske udnyttelse af børn i chokoladeindustrien. Nu er sagen nået den amerikanske højesteret. Vil det lykkes ham at stoppe giganterne i chokoladeindustrien?

Foto: Henrik Bohn Ipsen

Foto: Henrik Bohn Ipsen

Gennem de sidste 15 år har instruktør Miki Mistrati sat spørgsmålstegn ved chokolade-giganternes intentioner, samt brug af slaveri og ulovligt børnearbejde. ’Chokoladekrigen’ er Miki Mistratis tredje og endegyldige film i rækken om chokoladeindustriens skyggeside. Filmen taler direkte ind i en global dagsorden, hvor ikke bare klima – men også ordnede forhold, når det drejer sig om, hvordan vores dagligvarer bliver produceret, fylder rigtig meget.

Chokoladekrigen får verdenspremiere på CPH:DOX 23. marts 2022

Foto: Henrik Bohn Ipsen

Foto: Henrik Bohn Ipsen

Efter filmen taler vi med Miki Mistrati om de 15 år han har fulgt chokoladegiganterne. Om, den kamp det har været også for ham som journalist, og om hvordan de har skaffet sig adgang til plantagerne hvor de har mødt børn, som lever i hvad er ligner slaveri og ulovligt børnearbejde.

Miki Mistrati / Foto: Privat

Miki Mistrati / Foto: Privat

Miki Mistrati 
Miki Mistrati er journalist og tidligere nyhedschef og redaktør for Ekstra Bladet. Han har produceret over 50 dokumentarfilm og har arbejdet for DR1, DR2, TV2-Nyhederne samt, i øjeblikket, som executive producer hos Time Inc. i London. Blandt hans dokumentarfilm er Den hemmelige tjeneste fra marts 1998 der førte til etablering af PET-kommissionen. Han hans to foregående film i rækken af chokoladefilmene ’Chokoladens mørke bagside’ og ’ Lyssky chokolade’ er blevet bragt af mere end 30 distributører, der dækker de fleste dele af verden, herunder Mellemøsten, Asien og Afrika.

Instruktion Miki Misrati
Produktionsselskab Made in Copenhagen
Medvirkende Terrence Collingsworth, Sufie Berger, Paul Hoffmann m.fl.
Verdenspremiere 23. marts
Længde: 80 minutter

Tid og sted:
Mandag den 14. marts, kl. 17 – 19 i Grand Teatret i København.

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen eller ved udeblivelse. Frist for afbud er den 10. marts. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding, hvor no-show-fee-beløbet på kr. 100 reserveres på din konto.

OBS! Mød ikke op til filmen uden at have fået en plads! Kun medlemmer på deltagerlisten får en billet.

Onlinetilmelding her.

 

Arkiver