Cavling-vinderne 2021 fortæller: Hvordan fik EB-journalister info om og adgang til kilder i syriske fangelejre?

27.01.2022

Vinderne af Cavlingprisen 2021 er fundet, og prisen uddelt, som gik til de fire journalister fra Ekstra Bladet: Magnus Mio, Thomas Foght, Jeppe Findalen og Nagieb Khaja.

De vandt prisen for artikelserien “Mettes Uønskede Børn”, der: ”Gennem vedholdende arbejde og fortrolige efterretningsoplysninger afslører, at magthaverne har tilbageholdt væsentlig viden om de danske børn i de kurdiske fangelejre,” skrev Cavlingkomitéen i sin præsentation af projektet.

Fængslet chef
Hør vinderne fortælle, hvordan det lykkedes dem at få nys om sagen, der handlede om regeringens dobbeltspil i forbindelse med danske kvinder og børn i syriske fangelejre.

Sagen er yderligere interessant nu, hvor Lars Findsen, hjemsendt chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), fortsat sidder fængslet i lækagesag. Kunne det være på grund af, at Ekstra Bladet afdækkede FE’s trusselsvurderinger om danske børn i syriske fangelejre?

Foto: Mikkel Inumineq Jørgensen

Foto: Mikkel Inumineq Jørgensen

Profiler:
Jeppe Findalen, 36 år, redaktionschef og undersøgende journalist, Frihedsbrevet
Thomas Foght, 34 år, redaktionschef og undersøgende journalist, Ekstra Bladet.
Nagieb Khaja, 42 år, krigskorrespondent, dokumentarinstruktør og forfatter.
Magnus Mio, 26 år, undersøgende journalist, Frihedsbrevet

Tid og sted:
Kom, lyt og stil spørgsmål når hele vinderholdet stiller op til Drink & Debat i Kreds 1, fredag den 25. februar, kl. 17-18 på Christian IV, på Højbro Plads i København.

Der bydes på drikkelse i forbindelse med arrangementet.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1.

Onlinetilmelding her.

Arkiver