Mød Jesper Steinmetz

18.08.2021

USA er verdens største magt og afgørende for Danmark. Men hver gang vi tror, vi forstår amerikanerne, overrasker og chokerer de os.

Se supermagten indefra, når Jesper Steinmetz rapporterer fra de seneste års aktuelle brændpunkter og samtidig giver et indblik i tilværelsen som korrespondent. I foredraget kommer Steinmetz med eksempler på, hvordan journalistgerningen har ændret sig i de 11 år, han har boet og arbejdet i USA. Kulminerende med de fire hæsblæsende år under Trump, hvor journalister jævnligt blev truet både verbalt og fysisk, og hvor selve journalistfaget i stigende grad blev mistænkeliggjort, når amerikanerne fik formidlet nyheder, der ikke passede ind i deres virkelighedsopfattelse. Ikke mindst den skræmmende 6. januar, hvor den danske korrespondent rapporterede live fra stormen på Capitol Hill.

Journalist Jesper Steinmetz / Foto: Privat

Journalist Jesper Steinmetz / Foto: Privat

Profil:
Jesper Steinmetz (f. 1967), uddannet journalist i 1995, ansat på Jyllands-Posten, DR og TV 2. Studievært på TV 2 Nyhederne 2004-2010. Kåret som årets mandlige tv-vært i 2007 og årets tv-vært i 2009 ved Copenhagen TV Festival. USA-korrespondent for TV 2 siden 2010, bosat i Washington D.C. Har netop udgivet bogen Live fra Amerika og har tidligere udgivet bogen Come On America, 2011.

Tid og sted:
Torsdag den 16. september kl. 17 – 19 hos Kosmopol i Fiolstræde.

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen eller ved udeblivelse. Frist for afbud er torsdag den 9. september. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding, hvor no-show-fee-beløbet på kr. 100 reserveres på din konto.

Onlinetilmelding her.

Arkiver