Kredskino online: Behind the Headlines

8.04.2021

Kredskino er rykket online og dykker ned i CPH:DOX programmet. Her den anden af i alt to udvalgte film. Filmen afrundes med en Q&A med de to journalister fra Süddeutsche Zeitung, Bastian Obermayer og Frederik Obermeier. Moderator er Henrik Molkte.

Tid:
Onsdag 28. april kl. 19.00-21:15

Synopsis:
To år efter at have afsløret Panama Papers står de undersøgende journalister hos Tysklands Süddeutsche Zeitung overfor nye udfordringer: Der sker et politisk attentat på den maltesiske journalist Daphne Caruana Galicia og en mystisk våbenhandler, der er tilknyttet til det iranske atommissilprogram.
I kølvandet på dette lækkes en hemmelig video til de to journalister i foråret 2019, og journalisterne får mulighed for at afsløre en ny skandale, der i dag er bedre kendt som ‘Ibiza-Gate’, og som involverer den østrigske vicekansler Heinz-Christian Strache. I ‘Behind the Headlines’ giver journalisterne og Tysklands største avis for første gang eksklusiv adgang til deres verdenskendte afdeling for undersøgende journalistik og indsigt i de arbejdsprocesser, der ellers er strengt fortrolige.

Mere om filmen: www.bauderfilm.com/behind-the-headlines

Bastian Obermayer og Frederik Obermeier:
Er begge Pulitzer-prisvindende journalister tilknyttet den tyske avis Süddeutsche Zeitung’s afdeling for undersøgende journalistik. I 2016 modtog de, de nu verdensberømte, Panama Papers fra en anonym. Sammen med sin kollega Frederik Obermaier blev de centrum for de efterfølgende afsløringer og koordinering af arbejdet med bl.a. Danmark.

Moderator: Henrik Moltke er viden- og tech-korrespondent i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter. Han har mere en 17 års erfaring med formidling af forskning og svært teknisk stof. Henrik har arbejdet som undersøgende journalist ved danske og internationale medier, heriblandt Information, New York Times og Süddeutsche Zeitung. Moltke har en Cavling-nominering, New Media Days ærespris og FUJ-Prisen bag sig for hans rolle i  det banebrydende, internationale samarbejde som, på basis af Edward Snowden dokumenterne, afdækkede NSA’s danske forbindelse det grænseoverskridende efterretningssamarbejde i en artikelserie i Information.

Filmlængde: 90 min.
Tyskland 2021
Medvirkende: Edward Snowden, Bastian Obermayer, Frederik Obermeier
Instruktør: Daniel Sager
Producent: Bauderfilm med ZDF “Das kleine Fernsehspiel”

Samtalen efter filmen foregår på engelsk.

Filmen vises kun til medlemmer af Kreds 1.

Onlinetilmelding her.

 

Arkiver