Kredskino – Åbningsfilmen på CPH:DOX: ’70/30 – demokratiets kapløb med klimakrisen’

8.04.2021

Se dette års åbningsfilm for dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX online. Efterfølgende vil der være debat med chefredaktør på Politiken Christian Jensen, nyhedsdirektør på Børsen Nikolaj Sommer og instruktør Phie Ambo. Moderator Lotte Folke Kaarsholm

Tid:
Tirsdag 27. april kl. 19.00-21:20

Plakat: Torsten Høegh Rasmussen

Plakat: Torsten Høegh Rasmussen

”70/30 – demokratiets kapløb med klimakrisen” skildrer tilblivelsen af verdens mest ambitiøse klimalov. I 2019 gik tusindevis af danske børn og unge på gaden. De droppede skolen for at demonstrere for klimaet, mobiliserede deres forældre og bedsteforældre og krævede handling NU! Da der samme år blev udskrevet valg, stod det klart, at en grøn klimapolitik trak stemmer, og med ét kom klimaet øverst på dagsordenen. Nu skal den nye regering sætte handling bag valgløfterne. Kan politikere, borgere og erhvervsliv finde hinanden og gøre Danmark til et grønt forgangsland – eller vil ambitionerne drukne i takt med at den nye klimalov møder virkeligheden?

I filmen følger vi nogle af demokratiets hovedpersoner i forhold til hele klimakrisen, nemlig to unge aktivister Esther Michelsen Kjeldahl og Selma de Montgomery fra Den Grønne Studenterbevægelse, Ida Auken daværende formand for klimaudvalget og landets klimaminister Dan Jørgensen. “Hovedpersonen” er i virkelighed demokratiet. Kan demokratiets folkevalgte løse klimakrisen? Er de klar til at gå hele vejen?

Foto: Marie Hald

Foto: Marie Hald

Trailer: https://vimeo.com/517079620

Efter filmen diskuteres mediernes rolle i dækningen af klimakrisen. Hvilken rolle skal medierne spille i bevægelsen mod de 70%? Er der et behov for at der laves nye rammer for klimadækning? At vi f.eks. toner ned for personhistorier og partipolitikske diskussioner og at vi generelt opprioritere dækningen? Vær med i diskussionen af hvordan vi arbejder bedst for klimaet.

Samtalen afvikles online efter filmen og vil vare 35 min. Der sendes direkte fra CPH:DOX studiet på Østerbro.

I panelet sidder:
• Phie Ambo, instruktør
• Christian Jensen, Chefredaktør Politiken
• Nikolaj Sommer, Nyhedsdirektør Børsen
• Moderator: Lotte Folke Kaarsholm

Christian Jensen: Chefredaktør på Politiken. Han har tidligere været medlem af chefredaktionen på Berlingske og chefredaktør på dagbladet Information. Christian er uddannet journalist og arbejdede bl.a. som undersøgende journalist på Berlingske. Han er formand for styrelsen på journalistuddannelsen på SDU og i det hele taget brændende optaget af journalistikkens udvikling i en brydningstid.

Nikolaj Sommer: Nyhedsdirektør på dagbladet Børsen. Nikolaj Sommer blev uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2001 og blev efterfølgende ansat på Børsens Nyhedsmagasin. Han blev vært på TV 2/Finans og blev senere vært på DR2’s nyhedsmagasin Deadline. I 2013 blev han ansat som Kommunikationschef i Finansministeriet og i 2015 blev han udnævnt til chef for en nyoprettet enhed i Statsministeriet – Regeringens Kommunikationsenhed. I 2018 skiftede han tilbage til Børsen som chef for den journalistiske stab og medlem af direktionen.

Phie Ambo: Er uddannet fra Den Danske Filmskole som dokumentarfilmsinstruktør i 2003 og har instrueret adskillige prisvindende film. Family (2001), den første film i spillefilmlængde, vandt hovedprisen på verdens mest prestigefulde dokumentarfilm-festival, IDFA. Hendes film Så meget godt i vente, blev vist på en lang række festivaler inklusiv Berlinalen og IDFA, og vinder stadig priser over hele verden. I de seneste år har hun været optaget af at beskrive videnskabelige emner i et kunstnerisk sprog. Det er bl.a. blevet til trilogien Mechanical Love (2007) og Free the Mind (2012) og …når du kigger væk (2017).

Lotte Folke Kaarsholm: Er cand.mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og har arbejdet i mange år som journalist. Efter en årrække på Dagbladet Information blev hun i 2016 tilknyttet DR Deadline som studievært.

Filmen vises kun til medlemmer af Kreds 1.

Onlinetilmelding her.

Arkiver