Webdok og multimediel fortælling med Henrik Kastenskov

30.10.2020

Fotojournalist Henrik Kastenskov / Foto: Poul Madsen/Bombay Flying Club

Fotojournalist Henrik Kastenskov / Foto: Poul Madsen/Bombay Flying Club

Webinar mandag den 14. december, kl. 17:00 – 18:30.

Webdok’s, long reads, scrolly telling – kært barn, mange navne. Den seneste genre(?) i den journalistiske værktøjskasse kan det hele, men er ikke nødvendigvis den letteste at gå til. For hvordan organiserer du dit materiale, så det underbygger din fortælling optimalt?
På mange måder minder processen i produktionen af en webdok i højere grad om at redigere en video end om at skrive en artikel. Pludselig er det grafiske udtryk, dine stillbilleder, dit interview og din video lige så vigtige, som din velskrevne artikel. Og de indgår på lige fod i det færdige produkt.
Du kan ikke lære at lave en vellykket webdok i løbet af dette webinars 90 minutter, men hvis du kan få en ide om, hvordan du skal starte på projektet, så er du allerede langt.

Kreds 1 har inviteret fotojournalist og multimedie producer Henrik Kastenskov til at give os et indblik. I løbet af de 90 minutter vil Henrik:

  • give dig en ide om processen fra ide til synopsis
  • pege dig i retning af et par velfungerende værktøjer/apps/programmer, du kan bruge
  • komme omkring storytelling og den narrative tilgang til journalistikken, samt ikke mindst
  • vise dig nogle projekter, der kan inspirere og måske nogle, du skal holde dig fra.
Foto: Henrik Kastenskov/Bombay Flying Club

Foto: Henrik Kastenskov/Bombay Flying Club

Om Henrik Kastenskov: 
Uddannet fotojournalist fra Journalisthøjskolen, fast underviser i webdok på DMJX og co-founder af Bombay Flying Club. Han har arbejdet fast med fortællinger til nettet i forskellige formater siden 2004, og har flere prisvindende webdoks bag sig. Senest nomineringer til European Press Prize og The Webbies for hans arbejde som producer på den hollandske fotojournalist Ilvy Nijokiktjen’s webdok om den første post-apartheid generation i Sydafrika. Han har ved flere lejligheder siddet i multimedie juryen ved World Press Photo ligesom han over flere omgange har fungeret som rådgiver for dem.
I øjeblikket arbejder han som projektansat visuel journalist for Forsvarets Kommunikationsafdeling.

Webinaret er for medlemmer af Kreds 1. Onlinetilmelding her på siden.

Arkiver