Kom med Kreds 1 til forpremiere på filmen ”The Cave”

19.12.2019

Med efterfølgende debat med Simi Jan og Dr. Salim Namour.

Tid og sted:
Oandag den 8. januar kl. 16:30-18:50 i Grand Teatret.

Den oscarnominerede instruktør Feras Fayyad (Last Men in Aleppo) leverer en gribende historie om den syriske krig i sin nye dokumentarfilm The Cave. For de civile, som er fanget i den belejrede bydel Al-Ghouta, er det muligt at finde håb og sikkerhed i det underjordiske hospital, kaldet The Cave.

Her arbejder den ledende børnelæge Dr. Amani Ballour og hendes kollegaer Samaher og Dr. Alaa, som alle, her under jorden, har sikret sig retten til at arbejde på lige vilkår med deres mandlige kollegaer, hvilket ville være helt utænkeligt i den syrisk herskende patriarkalske kultur over jorden. Vi følger kvinderne, når de kæmper med daglige bombardementer, konstant i underskud af forsyninger og med en overhængende trussel af kemiske angreb – således maler ‘The Cave’ et portræt af mod, modtandskraft og ikke mindst af kvindelig solidaritet.

The Cave har bl.a. vundet publikumprisen til Toronto International Film Festival og er netop blevet shortlistet som en af 15 dokumentarfilm i kapløbet om en Oscar-nominering 2020.
Se filmens trailer her.

Instruktion: Feras Fayyad
Producent: Kirstine Barfod og Sigrid Dyekjær
Fotograf: Muhammed Khair Al Shami, Ammar Sulaiman, Mohammed Eyad
Klipper: Per K. Kirkegaard og Denniz Göl Bertelsen
Lyd: Peter Albrechtsen

Længde: 106 min.
Dansk biograf premiere den 9. januar 2020

Onlinetilmelding til The Cave her.

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen eller ved udeblivelse. Frist for afbud er torsdag den 2. januar. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding.

Arkiver