Kredskino: We are Journalists

6.04.2017

’We are Journalists’ er titlen på en prisvindende dokumentarfilm, som Kreds 1 viser i Cinemateket. Filmen handler om de iranske journalisters vilkår under det iranske præstestyre, Efterfølgende vil filmens instruktør, Ahmad Jalali Farahani, fortælle om den nuværende situation i Iran og om forholdene for de iranske journalister og medier.

Ahmad er en landflygtig iransk filmskaber og journalist, forfulgt og tortureret af Ahmadinejad-regimet. Ahmads film er en hyldest til den store, kulturelle arv i Iran med dens brug af den mundtlige historiefortællings tradition; hans poetiske, fortællende stil understøtter hele filmen, mens hemmeligt filmet materiale, aldrig tidligere vist, er sammenvævet som i et fint tæppe.

‘We are Journalists’ er en kunstnerisk og visuel fortælling, der viser de frygtelige konsekvenser, de iranske journalister må lide med, hvis de ønsker at beskrive sandheden og kæmpe for retten til det frie ord.

Tid og sted:
Onsdag den 19. april kl. 16.30-18.30 i Cinemateket, Gothersgade 55, København K.

Se trailer fra filmen her:

Arrangementet er kun for medlemmeraf Kreds 1. Det er gratis med men no-show-fee. Det vil sige, at du opkræves kr. 100 såfremt du melder afbud efter den 12. april eller udebliver på dagen.

Onlinetilmelding her.

Arkiver