Mulighederne med virtual reality i den virkelige verden

3.04.2017

Der er meget snak om virtual reality (VR) i disse dage, men det er ganske få, som rent faktisk har arbejdet med de nye muligheder i en journalistisk kontekst.

TV- og Medietilrettelægger Marie Ramhøj har produceret undervisningsmaterialet VERDEN MED NYE ØJNE, som blev lanceret på landets folkeskoler den 15. februar 2017. Materialet er et transmedielt undervisningsforløb om FNs Verdensmål, som tager eleverne med på en virtuel rejse til Sri Lanka, hvor de møder en jævnaldrende pige, der viser dem de udfordringer, hendes land kæmper med.

Opgaven har givet Marie Ramhøj en række brugbare erfaringer, som hun kommer og deler med Kreds 1 – herunder udvikling af… koncept, det grundlæggende arbejde med VR og historiefortælling i mediet.

Profil:
Marie Ramhøj er uddannet sTV- og Medietilrettelægger fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har arbejdet med TV inden for mange forskellige genrer. Marie Ramhøj udviklede VERDEN MED NYE ØJNE sammen med Pernille Gliese Pedersen, skaffede funding til projektet og producerede det i samarbejde med Makropol.

Tid & sted:
Torsdag den 6. april kl. 16.30-18.30 i Cinemateket.

Arrangementet er gratis og kun for medlemmer af Kreds 1. Dog er der no-show-fee på arrangementet. No-show-fee betyder, at du afgiver dine kontooplysninger ved tilmelding. Møder du ikke op eller melder du afbud efter den 30. marts, vil du blive opkrævet kr. 100.

Onlinetilmelding her.

Arkiver